Medicum

Yleistä

Medicum on perustettu vuonna 2002 ja keskittyi aluksi hoitajavuokraukseen. Vuonna 2010 liiketoiminnan painopiste siirtyi hoitajavuokrauksesta vahvasti henkilökohtaisen avun alueelle, kun Medicum voitti henkilökohtaisen avun kilpailutuksen Helsingissä (noin 150 avustettavaa) ja Vantaalla vuonna 2015 (noin 100 avustettavaa).

Medicumilla on johtava asema henkilökohtaista apua tarjoavien yritysten joukossa; toimimme tällä hetkellä ensisijaisena sopimustoimittajana 30 kunnassa lähes 800 avustettavalle - Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla. Medicum on voittanut ns. ”Kuuma-kuntien” (Tuusula, Nurmijärvi, Kerava, Hyvinkää, Järvenpää, Mustijoki/Mäntsälä) henkilökohtaisen avun kilpailutuksen v. 2016 (noin 100 avustettavaa) sekä Hangon, Raaseporin ja Kirkkonummen henkilökohtaisen avun kilpailutukset (noin 100 avustettavaa). Medicum on voittanut Pirkanmaan (Kangasala, Nokia, Pirkkala ja Ylöjärvi) alueen henkilökohtaisen avun kilpailutuksen (noin 100 avustettavaa). Medicum on voittanut vuonna 2018 Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien sekä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän (Lahti, Heinola ja 10 ympäryskuntaa) henkilökohtaisen avun kilpailutukset (yhteensä 250 avustettavaa). Medicumilla on lisäksi vammaisen/sairaan lapsen ympärivuorokautisia hoitorinkejä ympäri Suomea.

Jyväskylässä tarjoamme lapsiperheiden kotipalvelua noin 200 perheelle vuodessa sekä henkilökohtaisen avun palvelua ja kotihoidon tukipalvelua. Toimimme myös lastensuojelun yhteistyökumppanina Jyväskylän kaupungille.

Medicumilla on Helsingissä olevan päätoimipaikan lisäksi toimipisteet myös Jyäskylässä, Hämeenlinnassa, Tampereella, Lahdessa sekä Raaseporissa.

Medicum Karhunpoikapalvelu tarjoaa yrityksille sairaan lapsen hoitopalvelua ja on ensisijaisena sopimustoimittajana mm. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n työntekijöille.

Liiketoiminnan laajuus

Medicumin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 4,7 miljoonaa euroa. Viimeaikaisten voitettujen kilpailutusten seurauksena se tullee kasvamaan 7-8 miljoonaan euroon vuoden 2018 aikana. Tavoitteeksi on asetettu liikevaihdon kaksinkertaistaminen vuoden 2019 loppuun mennessä. Alueellisesti palvelutoiminta laajenee samalla valtakunnalliseksi.

Valtaosa liikevaihdosta muodostunee myös jatkossa henkilökohtaisen avun ja kotipalvelujen tuottamisesta, jossa kasvumahdollisuudet näyttäytyvät edelleen myönteisinä.