Medicum

Yleistä

Medicum on perustettu vuonna 2002 ja keskittyi aluksi hoitajavuokraukseen. Vuonna 2010 liiketoiminnan painopiste siirtyi hoitajavuokrauksesta vahvasti henkilökohtaisen avun alueelle, kun Medicum voitti henkilökohtaisen avun kilpailutuksen Helsingissä (noin 150 avustettavaa) ja Vantaalla vuonna 2015 (noin 150 avustettavaa).

Medicumilla on johtava asema henkilökohtaista apua tarjoavien yritysten joukossa; toimimme tällä hetkellä ensisijaisena sopimustoimittajana 30 kunnassa lähes 800 avustettavalle - Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pirkanmaalla. Medicum on voittanut ns. ”Kuuma-kuntien” (Tuusula, Nurmijärvi, Kerava, Hyvinkää, Järvenpää, Mustijoki/Mäntsälä) henkilökohtaisen avun kilpailutuksen v. 2016 (noin 100 avustettavaa) sekä Hangon, Raaseporin ja Kirkkonummen henkilökohtaisen avun kilpailutukset (noin 100 avustettavaa). Medicum on voittanut Pirkanmaan (Kangasala, Nokia, Pirkkala ja Ylöjärvi) alueen henkilökohtaisen avun kilpailutuksen (noin 150 avustettavaa). Medicum on voittanut vuonna 2017 Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkien sekä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän (Lahti, Heinola ja 10 ympäryskuntaa) henkilökohtaisen avun kilpailutukset (yhteensä 200 avustettavaa). Medicumilla on lisäksi vammaisen/sairaan lapsen ympärivuorokautisia hoitorinkejä ympäri Suomea.

Jyväskylässä tarjoamme lapsiperheiden kotipalvelua kuormittavassa elämäntilanteessa oleville perheille sekä henkilökohtaisen avun palvelua ja kotihoidon tukipalvelua. Toimimme myös lastensuojelun yhteistyökumppanina Jyväskylän kaupungille.

Medicumilla on Helsingissä olevan päätoimipaikan lisäksi toimipisteet myös Vantaalla, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Tampereella, Lahdessa sekä Raaseporissa.

Medicum Karhunpoikapalvelu tarjoaa yrityksille sairaan lapsen hoitopalvelua ja on ensisijaisena sopimustoimittajana mm. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n työntekijöille.

Liiketoiminnan laajuus

Medicumin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 4,7 miljoonaa euroa. Se tulee kasvamaan noin 8,3 miljoonaan euroon vuoden 2018 aikana. Liikevaihdon kasvu on ollut voimakasta; vuonna 2016 +36 %, vuonna 2017 +64 % ja ennusteen mukaan vuonna 2018 + 78 %. Varovasti arvioituna ennuste vuoden 2019 kasvuprosentiksi on 30. Alueellisesti palvelutoiminta laajenee samalla valtakunnalliseksi.

Valtaosa liikevaihdosta muodostunee myös jatkossa henkilökohtaisen avun ja kotipalvelujen tuottamisesta, jossa toiminnan kasvumahdollisuudet näyttäytyvät edelleen myönteisinä.